Site icon Netvent

Tipografi Sevenlerin Mutlaka Takip Etmesi Gereken 20 Instagram Hesabı

Tipografinin alanı çok geniş olduğunu hepimiz çok iyi biliyoruz peki tipografiyi sevenler hangi hesapları takip etmeli? Biz de sizlere 20 tane instagram hesabı önerdik. Ayrıca hesapları vermeden önce tipografi ve deneysel tipografiyi açıklamak istedik. İyi okumalar!

 

Tipografi Nedir?

Tipografiyi kısaca açıklamamız gerekirse; kelimelerin görsel sanata dönüştürülmesi ve düzen sanatıdır diyebiliriz. Çok geniş bir alana sahiptir ve hayatımızın her yerinde tipografiyi görmek mümkündür. Örnek verecek olursak; afişler, ambalajlar, reklamlar hatta Word’de yazdığınız bir yazı bile buna dahildir. Şunu unutmamamız lazım ki tipografi biz fark etmesek de duygularımızı etkiliyor. Bu yüzden tasarım yaparken ya da herhangi bir metin yazarken, yazıların arasındaki boşlukları, büyüklüklerini, genişliklerini, yazı tiplerini ve renklerini doğru seçmemiz gerekmektedir. Tipografi önerilerine buradan ulaşabilirsiniz.

 

Deneysel Tipografi:

Tipografiyi açıkladığımıza göre deneysel tipografiye geçebiliriz. Peki nedir bu deneysel tipografi? Deneysel tipografinin hedefi, okurun yazıyı anlamasından çok, görsel hareketlerle ilgisini çekmeye yarayan harfler veya kelimelere anlam yaratmasına olanak sağlamaktır. Tasarımcı tamamen özgürdür ve herhangi bir tipografi kuralına bağlı değildir. Yani siz yazıyı istediğiniz gibi sündürebilir, istediğiniz şekilde yazabilir, hatta istediğiniz araçları kullanabilirsiniz. Burada önemli olan estetik olarak iyi tasarlanmış olmasıdır. Çünkü eğer dikkat edilmezse insanların gözünü yorabilir ve etkileşimi azaltabilir.
Tasarımların dijital ortama geçmesiyle deneysel tipografinin alanları genişledi ve insanlar hayal gücünü daha çok kullanmaya başladı.Bu sayede deneysel tipografinin 3D boyutlu tipografi gibi farklı alanları oldu.

 

Tipografi Sanatı ve Eserlerini Görmek & İlham Almak İsteyenlerin Takip Edebilecekleri 20 Instagram Hesapları:

 

1- vmragona

 

 

2- 50wordsongrey

 

 

3-ligaturecollective

 

4-tobiassaul

 

5-superniceletters

 

 

6-siroko_studio

 

 

7-theletterbuglondon

 

 

8-mrseaves

 

 

9-roxyprima

 

 

10-martinaflor

 

11-aureliemaron

 

12-stefankunz

 

13-kattphatt

 

 

14-oraarts

 

 

15-atypecal

 

 

16-phoebecornog

 

 

17-mdemilan

 

 

18-rodriguez.carmas

 

 

19-sabeenu

 

 

20-beccaclason

 

Exit mobile version