Site icon Netvent

Video İçerik Pazarlaması: Dijital Pazarlamanın Geleceği!

Son 10 yılda çevrimiçi alışkanlıklar büyük ölçüde değişti. Kullanıcıların internet alışkanlıkları değişiyor. Giderek masaüstü ve dizüstü bilgisayarlardan cep telefonları ve tabletlere yöneliyorlar. Dahası, dijital mecraların gitgide daha da erişilebilir hale geldiği bu çağda insanların içerikle nasıl, ne zaman ve nasıl etkileşimde bulunabilecekleri konusunda neredeyse hiçbir sınır bulunmamaktadır. Hızla gelişen bu dijital dünyada video içerik pazarlama gibi daha dikkat çekici ve interaktif içerik biçimlerine yatırım yaptığınızda bu değişime ayak uydurmanız daha kolay olacaktır.  Video içerik pazarlama, tüketicilerin ihtiyaç duydukları tüm yaşam tarzlarına adapte edilebilirken, ihtiyaç duydukları değeri, alaka düzeyini ve esnekliği sağlayan en önemli çevrimiçi pazarlama materyallerinden biridir.

 

Sayılarla Video İçerik Pazarlama

 

Uzmanlara göre 2021 yılında video pazarlamada canlı içerik paylaşımı da büyük rol oynayacak.

 

Video içerik pazarlamanın önemini daha iyi kavrayabilmek için HubSpot tarafından yayınlanan video içerik pazarlamasının son yıllarda ne kadar popüler olduğuna dair araştırmanın sonuçlarına göz atalım:

 

  • Video içeriklerin 2019 yılında tüm web trafiğinin % 80’inden fazlasını oluşturması öngörülmektedir.
  • E-posta pazarlama çalışmalarınıza video eklemek, tıklama oranlarını % 200-300 oranında arttırabilmektedir.
  • Açılış sayfalarına video içerik yerleştirmek, dönüşüm oranlarını % 80 oranında arttırabilmektedir.
  • Müşterilerin % 90’ı ürün videolarının satın alma kararları vermelerine yardımcı olduğunu bildiriyor.
  • YouTube’a göre, mobil video tüketimi her yıl% 100 oranında büyüyor.
  • Müşterilerin ürünü tanıtan bir video izledikten sonra  ürünü internetten satın alma olasılığı % 64 oranında daha yüksektir.
  • Dijital pazarlama uzmanlarının % 87’si şu anda dijital pazarlama stratejilerinde video içeriği kullanıyor.
  • Çevrimiçi olarak geçirilen zamanın üçte biri video içerik izlemeye ayrılıyor.
  • Video reklamlar çevrimiçi reklam harcamalarının% 35’inden fazlasını oluşturuyor.
  • Şirket yöneticilerinin % 59’u bir makaleyi veya blog gönderisini okumaktan ziyade bir videoyu izlemeyi tercih ediyor.
  • Dijital pazarlama uzmanı James McQuivey, bir dakika video içeriğinin 1.8 milyon kelime karşılığı olduğunu tahmin ediyor.

 

Video içerik pazarlama stratejinizde dikkat etmeniz gereken 5 önemli kural.

 

 

1. Satışa değil, hikayeye önem verin!

 

 

Sıkıcı satış tekniklerinden her zaman uzak durmanız gerektiği gerçeği video içerik pazarlamasında da geçerli. Video içeriklerinizi satışa değil, hikaye ve deneyime odaklanması gerekmektedir. Unutmayın: yazılı içerik pazarlaması için geçerli olan aynı kurallar, video içerik pazarlaması için de geçerlidir, müşterileriniz için sunduğunuz değere ve deneyime yoğunlaşın.

Tüketicilerinizin ihtiyaçlarına ve gizli isteklerine hitap ederek videonun duygusal gücünü en iyi şekilde kullanın. Videonuzun sonunda paylaşılan bir bağlantı ile birlikte her zaman stratejik ve alakalı bir harekete geçirici mesaj yerleştirmeniz oldukça faydalı olacaktır.

 

2. İlk 10 saniyede videonuzu çekici kılın.

 

 

Video izleyicileri, video içeriğinizden 10 saniye veya daha kısa bir süre sonra ayrılma eğilimini gösterir. Video uzmanlarının önerilerine göre video içeriğinizi ilk 10 saniyede izleyici yakalayacak ve etkileyecek bir biçimde oluşturmanız kritik bir önem taşır.

Sorularla ve özet bilgilerle izleyicilerin dikkatlerini çekmeye çalışın ve kitlenizin merakını uyandırmaya çalışın. Videonuz hemen  kitlenizin zihninde yer alacak “neden izlemeliyim?” sorusunu yanıtlamalıdır. ”Video içeriğim neden izlenmeli?” sorusuna cevap arayın. Eğer içeriğinizin onları güldüreceklerini, ilham vereceğini ya da yeni bir şey öğreteceği cevaplarına ulaşıyorsanız doğru yoldasınız.

 

3. Enerjik olun, izleyicileri aydınlatın ve sıkıcılıktan uzak durun.

 

 

HubSpot‘un kurucusu ve CTO’su Dharmesh Shah konu ile alakalı olarak  “Yapılabilecek en kötü şey tamamen sıkıcı bir video yapmak. Saf pazarlamayla şişirilmiş içerikleri olan videoların kişiler arasında yayılması olanaksızdır. ” diyor. Öyleyse seyirciniz ne istiyor? Gülmek istiyorlar, aydınlanmış hissetmek istiyorlar, sıkıcı hayatlarındaki rutinleri ve gerçekleri unutmak istiyorlar. Dharmesh’e göre mizah, video pazarlama kampanyaları için oldukça etkili.

 

4. Arama sonuçları odaklı olarak içeriğinizi optimize edin.

 

 

Video için SEO çalışması söz konusu olduğunda, açıklamalar her şeydir. Açıklamalar, Google robotlarının videonuzu anlamlandırmasına ve içeriğin ne ile alakalı olduğunu  anlamasına olanak tanır. Bu nedenle, videolarınızın alakalı anahtar kelimelerle etiketlendiğinden, ayrıntılı açıklamalarla ve uyumlu başlıklarla yayınlandığından emin olun. Ayrıca Google’ın son güncellemelerle içeriğinizde sesli olarak kullanılan kelimeleri analiz ederek, başlık ve anahtar kelimelerle alakalı olup olmadığını denetlediğini unutmayın.

 

5. Eğitici içerikler paylaşın ve kendinizi kanıtlayın.

 

 

Yapılan araştırmalara göre izleyici kitlesinin %65’i görsel öğrenme stilini benimsemiş kişilerden oluşmaktadır. Video pazarlaması için kullanabileceğiniz en güçlü yöntemlerden biri, kitlenizi eğitici içerikler paylaşmaktır. Örneğin, video içeriklerinizde müşterilerinize ürün veya hizmetinizi nasıl kullanacaklarını öğretebilir ve onlarla ürününüzden en iyi şekilde nasıl yararlanabilecekleri konusunda yararlı ipuçları paylaşabilirsiniz. Sektörünüz hakkında bilginizi sergilemek, markanızı bir düşünce lideri olarak konumlandırmak, tüketicilerinizin hayatlarına değer katmak ve potansiyel müşteriler elde etmek için bir video semineri oluşturabilirsiniz.

 

Exit mobile version