2015’te İçerik Pazarlaması: Trendler ve Öngörüler

2015't-eiçerik-Pazarlaması

2012 yılının başlarından itibaren ciddi bir öneme sahip olmaya başlayan “İçerik Pazarlaması” tanımı, 2014 yılında altın çağını yaşadı. Bütün dijital pazarlama stratejilerinin temelinde bulunduğunun kabul edilmesi ile birlikte, “kaliteli içerik” kalıbı her açıdan incelenmeye ve geliştirilmeye çalışıldı. Peki, 2015’te içerik pazarlaması dengelerinde bir değişikli olacak mı? Dünya çapında kurumların içerik üretimine yaklaşımı nasıl olacak?

1- En yüksek artışı 2013 yılının sonlarında gösteren içerik pazarlamasının 2015 yılından itibaren statik bir ivme ile ilerleyeceği öngörülüyor. Aşağıda gördüğünüz Google Trend’in “içerik pazarlaması” arama sonuçları raporu, 2015 yılında bir düşüş yaşanmaksızın, istikrarlı bir ilerleyiş olacağını gösteriyor.

Content Marketing

2-  2014 yılında en çok dikkat çeken içerikler video içerikler oldu. Kullanıcı katkılı video içerikler ve viral reklamlar, 2015 yılında da istediği etkiyi yaratmaya devam edecek. Özellikle rekabet avantajı yaratmakta büyük rol oynayabilen video içerikler, birçok pazarlamacının 2015 takviminde şimdiden yerini almaya başladı bile. Önümüzdeki sene içerisinde, hem B2B hem de B2C’de çok başarılı viral ve kullanıcı katkılı video reklamlar göreceğiz.

3-  2014’ün son dönemleri, içerik pazarlamasının “kişiselleştirilmesi” ve “hedef kitlenin dilinden konuşması” açısından verimli bir dönem oldu. Oluşan farkındalığın 2015’te artarak süreceği de önemli öngörüler arasında yer alıyor. Hedef kitlesi ile konuşabilenler 2015’te de kazananlar arasında olacak. Özellikle Y jenerasyonuna hitap eden firmalar için, etkileşim ve iletişim açısından önemli bir sene olacak. İster B2B olun, ister B2C, yeni yıl Human-to-Human anlayışını kavramayı zorunlu kılacak.

4- İçerik pazarlaması ve sosyal medya birbirini besleyen dijital pazarlama çözümleridir. 2014 yılı içerisinde, oluşturduğunuz içeriklerin kalitesi kadar, paylaşım platformları ve paylaşım kalitesinin de aynı derecede öneme sahip olduğunu gözlemledik. 2015, ayrı ayrı akıllıca yönetilmesi gereken bu iki çözümün, en iyi şekilde entegre çalışabilmeleri için mesai harcanacağı bir yıl olacak. Önümüzdeki sene birçok firma, sosyal medya yönetiminin, tecrübesiz stajyerlere bırakılamayacak kadar önem arz eden bir konu olduğunu yakından tecrübe edecek.

B2B

5- 2015’te mobil uyumlu içerikler kazanacak. İçeriklerinizin kalitesi ve mükemmel paylaşımları, evet, çok önemli. Ancak eğer hedef kitleniz akıllı telefonlarından, tabletlerinden okuyamaz, izleyemezlerse, bütün bu emeğin hiçbir anlamı kalmayacaktır. 2014’te Coca Cola gibi büyük firmalar tarafından uygulanmaya başlanan, çoklu cihaz uyumluluğu, 2015’te bir zorunluluk haline gelecek gibi görünüyor. Hazırlayacağınız e-kitapların, infografiklerin, sunumların ve görsellerin mobilde de görüntülenebildiğinden emin olun.  2015 içerik pazarlaması takviminizde mobil uyumluluk mutlaka üst sıralarda bir “to-do” olarak yer alsın.

6- Hedef kitleye ulaşmak için özellikle sosyal medya reklamları çok büyük bir öneme sahip. 2015’te de bu önem azalmayacak. Kitle kalabalığının yer aldığı ve sosyal medya algoritmalarının her geçen gün “bireysel ilgi alanı” odaklı olmaya başlaması, markaların hedef kitlerine ulaştırmalarını zorlaştırıyor. Doğru hedefleme ile oluşturulmuş reklamlar, içeriklerinizin doğru kitleye ulaşmasına yardımcı olacak.

7- İçerik pazarlaması başta olmak üzere, SEO, sosyal medya gibi bütün dijital pazarlama çözümlerini tek bir merkezden yönetmek, hem zamandan hem de maliyetten tasarruf açısından oldukça önemli. 2014 yılında artan otomasyon kullanımının, 2015 yılında çok daha büyük bir ilgi göreceği öngörülüyor.

2015 içerik açısından çok daha bilinçli ve yoğun bir sene olacak. Burada önemli olan, sizin olduğu kadar rakiplerinizin de aynı farkındalığa sahip olduğunu kavrayabilmenizdir. İçerik pazarlamasının önemi artık sır değil. Bu nedenle, 2015 planlamalarınızı yaparken, açığı dolduran değil fark yaratan içerikler oluşturmayı hedefleyin. Yapılmışları tekrar etmek yerine, sektörünüzde takip edilme ihtiyacı hissettiren ayak izleri yaratın.

[hs_action id=”2683″]

No Comments

Yorum Yap