Facebook Potansiyel Müşteri Bulma Formunu Nasıl Kullanabilirim?

Merhaba!

Bu yazımızda, Facebook’un sunmuş olduğu reklam modüllerinden olan potansiyel müşteri bulma reklamı ile; sosyal medya üzerinden nasıl tüketicilerinizin iletişim bilgilerini elde edebileceğinizi aktarıyor olacağız. Eğer daha önceki yazımızı okumadıysanız, 10 basit adımda Facebook’ta nasıl verimli reklam verileceğini açıklamıştık.

Şunu biliyoruz ki işletmelerin dijital platformlara yatırım yapmalarının en büyük nedenlerinden biri de gün sonunda satışa dönüşebilecek müşteri verisi elde etmek.

Facebook, reklamverenlere getirdiği zorlayıcı parametrelerinin yanında, potansiyel müşteri bulma reklamlarıyla aslında bir tık da olsun ağızlara bal çalıyor tabiri caizse. 😊

Geçtiğimiz dönemlerde mobil kullanıcılar için yapılan ağ güncellemelerinden biri de reklam performanslarına yönelikti. Örneğin web sitenize yönlendirdiğiniz reklama tıklayan bir kullanıcı bağlanmak için 3 saniyeden fazla zaman harcıyorsa, reklam algoritması sizi sağlıklı bir reklamveren olarak tanımlamıyor. Bu sebeple rakiplerinize göre reklam maliyetlerinizi şekillendiriyor.

İşletmelerin bu tip mobil kullanıcılar için sağlıklı bir servis sunamadığı web site kullanımı da oldukça yaygın.

Hal böyle olunca, potansiyel müşteri bulma formları bir anda göz bebeğimiz oluyor.

 

Facebook potansiyel müşteriler bulma reklamı nedir?

Potansiyel müşteri bulma formları kullanıcıların sosyal medya mecralarından çıkmadan, herhangi bir web site bağlantı kopması yaşanmaması için bir reklam modülü.

Kullanıcılardan talep ettiğiniz kişisel bilgilerin, reklam bağlantısına tıklanıldığı anda hazır doldurulmuş olması da tamamen API’nin reklamverenlere en büyük faydası olarak yorumlanabilir. Kullanıcıdan istenen bilgiler için fazladan zaman kaybetme durumunu ortadan kaldıran form zaman kaybını da önlemiş oluyor.

 

Potansiyel müşteri bulma formunu kimler kullanabilir?

İster işletme olun isterseniz bir kanaat önderi. Herhangi bir şekilde reklamveren olarak kullanıcı verisine ihtiyacınız varsa, sizler de kullanabilirsiniz. Özellikle web siteniz belirli testlerden geçer not almamışsa ya da gerekli düzenlemeler için zamanınız yoksa, bu modülü kullanmanız size oldukça hızlı geri dönüş ve zaman tasarrufu sağlayabiliyor. Web sitenizi test edebileceğiniz platformları için de Google’ın ve HubSpot’un araçlarını kullanabilirsiniz.

 

Potansiyel müşteriler bulma reklamı nasıl kullanılır?

 

 

 

Reklam yöneticisi kısmından, yeni reklam oluştur diyerek ilgili sekmeyi seçiyoruz.
Çok önemsenmese de karşınıza çıkan bir sonraki ekran karesinde, reklamlarınızı sağlıklı bir izleme yapabilmek için isimlendirmeniz önemli.

 

 

Ardından hedef kitle tanımlaması yaparak, günlük ya da toplam reklam bütçemizi ekliyoruz. Her ne kadar Facebook bizlere Audience Network gibi kanallarını önerse de eğer müşterinizin nerede olduğunu biliyorsanız, tek bir kanal üzerinden reklamı sürdürmek mantıklı olabilir.

Ya da bunu ölçme adına ilk aşamada tüm kanallarda var olup, geri dönüşlerinize göre yeni reklam setleri oluşturabilirsiniz.

 

 

 

Reklam seti için bütçe, hedef kitle ve tarihleri belirledikten sonra kullanıcıların görmesini istediğimiz görsellerimizi ve metinlerimizi ekliyoruz.

Dikkat edilmesi gereken nokta, reklam setinizin amacına yönelik doğru bir harekete geçirici buton eklemeniz.

 

 

Reklamın yayına girmesiyle de ağ içinde bir landing page yaratmış oluyoruz.
Potansiyel müşteri form reklamlarının en büyük katkısı, mecraların da sevdiği kullanıcıların ağdan kopmalarını başka bir siteye gitmelerini önlerken,
böylelikle reklam maliyetlerine etki edecek, uzun süren web site yüklenmelerin de önüne geçmiş oluyoruz.

Reklam algoritması sadece bu sebeple bile kullanıcıyı memnun etmediği gerekçesiyle reklamverenlere farklı maliyetler çıkartabiliyor.

 

 

Facebook potansiyel müşteri bulma formunu nasıl indirebilirim?

 

Reklamlardan elde ettiğiniz müşteri verileriniz sayfanızın yönetici paneline gelerek, yayınlama araçları kısmından indirebilirsiniz.

Övünmek gibi olmasın, konu hakkında da Facebook Dublin ile gerçekleştirdiğimiz toplantılarda, Facebook’un aslında maliyeti en yüksek reklam seçeneği olarak nitelendirdiği bu modülde, ROI kısmında üst kısımlarda yer aldığımızı da öğrenmiştik. 😊 Belki bir sonraki yazımızda da bu durumu nasıl gerçekleştirdiğimizi paylaşabiliriz. Ne dersiniz? 😊

No Comments

Yorum Yap