Link İnşaası Stratejileri Rehberi

Uzun bir aranın ardından herkese merhabalar : )

Şu ana kadar bildiğiniz üzere gerek SEO aracı tanıtımları olsun, gerekse güncellemelerle birlikte sektör analizleri olsun sizlerle SEO’ya dair ne varsa paylaşmaya çalıştık.

Bu yazımızda ise biraz uzun soluklu bir eyleme girişmeye karar verdik ve sizlere link inşası stratejilerine ilişkin tüm bilgileri bir arada bulabileceğiniz bir liste hazırlamaya çalıştık. Burada Jon Cooper’ın sektörümüze verdiği o ünlü yazıdan da esinlendiğimizi belirtebiliriz (https://pointblankseo.com/link-building-strategies ). Tabii Türkiye’ye göre uyarlamalar yaparak yaklaşık 30.000 kelimelik bir yazı dizisine giriştik ilk yazımızla birlikte. Link inşasına yönelik pek çok yazı okuyoruz, her biri farklı konularda bilgi veriyor; ancak tek bir kaynak üzerinden erişebildiğimiz bir kaynak bulunmuyor ya da güncelliğini yitirmiş içeriklerle karşılaşıyoruz.

Aşağıda paylaşacağımız yöntemlerin hepsini farklı stratejilerde kullanabilirsiniz. Misafir blog yazarı olma yöntemi içerik pazarlaması yerine yerel SEO çalışmaları için de kullanılabilir. Örneğin; bir yerel işletme sahibi iseniz, işletmenize yönelik yerel bir blogda misafir yazar olarak içerik paylaşabilirsiniz.

 

Zaman Haritası

  • 1 Hafta
  • 2 Hafta
  • 3 Hafta
  • 4 Hafta
  • 5 Hafta
  • 6 Hafta
  • 8 Hafta
  • 12 Hafta

Link Değer Metrikleri

  • Çok Yüksek
  • Yüksek
  • Ortalama
  • Ortalamaya Yakın
  • Düşük

Hangi Kaynaklar Kullanılıyor?

  • İçerik
  • Müşteri Hizmetleri
  • Tasarım
  • Geliştirme
  • Yönetici Ekip
  • Finans
  • İnsan Kaynakları
  • Yasal Kaynaklar
  • Pazarlama
  • İtibar Yönetimi

#Başlangıç Seviyesi

Aşağıda bahsedeceğimiz yöntemler hemen hemen her kaynakta bulabileceğiniz yöntemler. Hangi alanda faaliyet gösterdiğiniz fark etmeksizin bu yöntemleri kullanarak link inşası sürecinizi yönetebilirsiniz.

shutterstock_87927778

 

Kaynak/Referans Sayfaları (2-4 Hafta) – Çok Yüksek

Pek çok webmaster, bir web sitesi oluştururken kaynak veya referans sayfası da oluşturur. Ya da sitesinde yer verdiği içeriklerle ilgili kaynak belirtir. Sitenizin konusu ile ilgili bir araştırma yapabilir ve bu tarz sayfalardan link almak için iletişime geçebilirsiniz. Sitenizin referans veya kaynak olarak gösterilmesi link edinmenize yardımcı olacaktır.

 

Rakip Analizi ve Takibi (3-4 Hafta) – Çok Yüksek

Önceki haftalarda yayınladığımız SEO analizi yapmak için kullanabileceğiniz araçları incelediğimiz sayfada yer alan link takip araçlarından bir tanesi ile rakibinizin aldığı linkleri analiz edebilir ve link alabileceğiniz platformları listeleyebilirsiniz. Elde ettiğiniz site bilgileri üzerinden webmaster’lar ile iletişime geçebilir ve link elde etmek için çalışmalar yürütebilirsiniz.

Rakiplerinizin link profilini çıkarmak için SEO analizi yapabileceğiniz araçları tanıttığımız yazımızda yer verdiğimiz Majestic, Ahrefs ve OpenProfileExplorer’ı kullanabilirsiniz.

 

Profil Linkleri (1-2 Hafta) – Ortalama

Üye olduğunuz bazı siteler sizin arama motorlarına açık bir profil sayfası oluşturur. Domain otorite ve Trust Flow değerleri yüksek olan bu sitelerde profil sayfaları üzerinden link elde edebilirsiniz.

Örnek;

Moz.com Üye Profil Sayfası

Webrazzi Veritabanı Üye Profil Sayfası

 

Web Sitelerine Eklenebilir Butonlar, Alanlar Oluşturma (12+ Hafta) – Çok Yüksek

Yurtdışında pek çok site bu yöntemi otoriter bir konuma geldikten sonra link kampanyası düzenlemek amacıyla kullanmaktadır. Bu yöntem çeşitli HTML vb. kodlarla eklenebilecek bir alan oluşturarak diğer webmaster’ların kendi sitelerinde kullanmalarına olanak sağlamaktadır.

Örnekler;

Pek çok haber sitesi bu yöntemi kullanmaktadır.

sitene ekle

TRT Haber

  • Usta Bulma Sitesi olarak yola çıkan Armut.com da üyelerine kendi profillerine ulaşabilecekleri ve sitelerine ekleyebildikleri bir widget sağlıyor.sitene ekle armut

 

Link Vermek (4-8 Hafta) – Yüksek

Eğer çok yüksek rekabetli bir sektörde değilseniz, içerik oluştururken okuyucularınıza fayda sağlamak için dış link verebilirsiniz. Verdiğiniz bu link, link inşası için hemen fayda sağlamayacak da olsa, web sitesi sahibinin dikkatini çekebilir ve ilerisi için fayda sağlayabilirsiniz.

 

Site İçi Linkleme (4-8 Hafta) – Çok Yüksek        

Tıpkı Wikipedi, Onedio ve haber sitelerinin yaptığı gibi kullanıcıyı yönlendirmek ve okuduğu içerik ile ilgili bir noktada daha fazla bilgi vermek için site içi linkleme önemlidir. Site içi linklemede kullandığınız anchor text’ler link inşası için oldukça önemlidir.

Bu yöntem ile kullanıcı deneyiminizi arttırırken, link verdiğiniz sayfanız ile ilgili de arama motoru yazılımlarına hedef anahtar kelimeniz ile ilgili de bilgi sağlamış olacaksınız.

 

Kitlelerin İçeriklerinize Ulaşmasını Sağlayın (12 Hafta – Sürekli) – Çok Yüksek

Kitlelere, ürettiğiniz içeriği duyurmadıkça istediğiniz etkiyi alamazsınız. Bunun için SEO önemli bir yöntem iken bir diğer yöntem de sosyal medyayı kullanmaktır.

Sosyal medya kanallarını kullanarak içeriklerinizi daha büyük kitlelere ulaştırabilirsiniz. Link inşası konusunda hemen sonuç vermese de kullanıcıya istediği bilgiyi,  çözümü veren ve paylaşılabilir içerikler hem farklı sosyal medya kanallarında farklı kişiler tarafından da paylaşılabilir ve web sitelerinde link verilebilecek bir otorite konumuna ulaşabilir.

Sosyal medya üzerinden link edinme çalışmaları için içeriklerinizi oluştururken kullanabileceğiniz iki yöntem bulunuyor. Birincisi; anlık gelişmeler, güncellemeler ile ilgili bir içerik oluşturmak; ikincisi ise “Evergreen” diye tabir ettiğimiz uzun bir süre boyunca kullanılabilecek ve güncelliğini yitirmeyecek bir rehber içerik hazırlamaktır.

Yine sosyal medyayı kullanmadan önce içerik oluştururken dikkat etmeniz gereken bir diğer nokta ise okunabilirlik ve kullanıcı deneyimi üzerine çalışma yapmaktır. Düz bir metin halinde, paragraf yapılarına ve gramer hatalarına dikkat etmeksizin hazırladığınız kaynaklar istediğiniz etkiyi yaratmayacaktır. Bu yüzden okunabilirlik seviyesi(paragraf yapılarının düzeni, öz bilgiyi içeren ve uzun, devrik olmayan cümle yapıları) yüksek olan içerikler üretmek link edinmenizi kolaylaştıracaktır.

 

RSS Akışı Oluşturmak (3-4 Hafta) – Çok Yüksek

Eğer hazır bir içerik yönetim sistemi kullanıyorsanız (WordPress, Joomla, Blogspot gibi) RSS akışınız otomatik olarak oluşturulacaktır. Eğer aktif bir RSS akışınız yoksa Feedburner gibi servisleri kullanarak kolayca oluşturabilirsiniz. Oluşturduğunuz bu akış ile hem okuyucu kazanabilir hem de hitap ettiğiniz kitleleri genişletebilirsiniz.

Aktif bir RSS akışına sahip olmanız, başka sitelerin RSS akışınızı kullanarak kendi sitelerine içerik çekmelerine de olanak sağlar. Bunun önüne geçmek için RSS akışınızda yer alan yazılarınızın altına bulunduğu sayfanın linkini ekleyerek bu sorunu aşabilir ve link edinebilirsiniz.

İPUCU: Yukarıda bahsettiğimiz Web Sitelerine Eklenebilir Butonlar, Alanlar Oluşturma konusunda yazdıklarımızdan yola çıkarak, diğer site sahiplerinin sitenizin RSS akışını sitelerine eklemelerini sağlayabilir ve güncel yazılarınıza sürekli olarak link alabilirsiniz.

 

Blog Oluşturmak (8-12 Hafta) – Çok Yüksek

shutterstock_157025747

Bir web sitesinin sürekli olarak güncel tutulması hem arama motoru yazılımlarını hem de kullanıcıları memnun etmektedir. Yapılan araştırmalara göre bloğu olan sitelerin olmayan sitelere göre;

  • -%97 daha fazla linke sahip olduğu
  • -%67 daha fazla potansiyel müşteriye sahip olduğu
  • -%434 daha fazla index’e sahip olduğu saptanmıştır.

Bu veriler de blogu olan sitelerin nasıl avantaj elde ettiğini fazlasıyla gösteriyor. Dolayısı ile link inşası çalışmalarınızı da olumlu etkileyecek olan blog kurulumu ve güncel içerik paylaşımı stratejini başarıya ulaştırmak için önemli bir adım.

 

İlişki Kurun! (12+ Hafta, Sürekli) – Çok Yüksek

shutterstock_64300045

Chuck Palahniuk tarafından söylenen “Ne olduğun değil, kimi tanıdığın önemlidir.” sözü burada devreye giriyor. Aynı sektörde faaliyet gösterdiğiniz ya da faaliyet alanınızda olan kişilerle ilişki kurmanız link inşası çalışmalarınıza destek sağlayacaktır.

Etkinliklere ve buluşmalara katılmak, çeşitli uygulamalara, testlere katılmak, gerek Facebook gerek Twitter gerekse Linkedin gibi sosyal mecralardan etkileşime geçmek, sorularını cevaplamak sizi sürekli göz önünde tutar ve iyi bir ilişki sayesinde sitenize link verilmesini, sizin link vermenizi kolaylaştırır. Gerek kısa gerekse uzun vadede fayda sağlayan ilişki kurma ve network çalışmaları her zaman kazançlı çıkmanızı sağlayacaktır.

 

Link Edinmek İçin Çevrenizdekilerle İletişim Kurun (1-2 Hafta) – Çok Yüksek

Anlatacağımız bu taktik de yukarıdaki yöntemle pek çok ortak noktaya sahip. Bu aşamanın asıl farklılığı ise samimiyet.

Yaşadığımız dijital çağda, web sitesi ya da blog sahibi olmak artık çok kolay. Gerek arkadaşlarınız, gerek iş çevreniz gerekse çalışanlarınız link inşası çalışmalarınız için size kolaylıkla yardımcı olabilirler. Bu yüzden iyi bir analiz yaparak olası link kaynaklarınızı listeleyebilir ve istekte bulunabilirsiniz.

 

#Gönderim Tabanlı Link Edinme Çalışmaları

shutterstock_83675401

Web Dizinleri (2-4 Hafta) – Ortalama

Çeşitli dizinlere üye olarak ve bu dizinler içerisinde aktif paylaşımlar yaparak (tabi gönderim yaptığınız sitenin alanı ve kategorisi de önemli) link inşası çalışmalarınızı hızlandırabilirsiniz. Özellikle Türkiye’de pek çok dizinin sadece SEO amacıyla kullanıldığı ve bir süre sonra çöp hale geldiğini de hatırlatmakta fayda var. Ancak son zamanlarda belirli kitleler nezdinde açılan ve kaliteli paylaşımların yer aldığı dizinler de var.

Örnek;

Yukarıda paylaştığımız Türkçe servislerin dışında link inşası çalışmaları için kullanabileceğiniz diğer sitelere ise;

 

Video Link (12+ Hafta, Sürekli) – Ortalama

Artık insanlar sadece düz metinlere ya da yazılı içeriklere ilgi göstermiyor. Gelişen dijital çağ ile birlikte içerik çeşitleri de artmış durumda. Şimdi bahsedeceğimiz konu ise video linkler. Youtube, Vimeo gibi video servislerini kullanarak web sitenizin linklerini paylaşabilir ve bu sayede link edinebilirsiniz.

İşte Türkiye’de link inşası için kullanabileceğiniz video platformları;

  • *YouTube
  • *Vimeo
  • *DailyMotion
  • *İzlesene
  • *Akıllı TV
  • *Zapkolik
  • *VidiVodo

 

Tema Oluşturmak ve Paylaşıma Sunmak (3-4 Hafta) – Ortalama

Kitleler için faydalı bir ürün geliştirmek ve bunu ücretsiz bir şekilde dağıtmak bir markanın bilinirliğinin artması için fayda sağlayacaktır. Bu noktadan yola çıkarak “Web sitem için ne yapabilirim?” diye düşünüyorsanız ücretsiz bir WordPress teması tasarlamak/tasarlatmak ve bunu ücretsiz olarak dağıtmak link inşası stratejilerinize katkı sağlayacaktır. Temanın en alt kısmına “nofollow” etiketi ile sitenize link verebilirsiniz. Bu da organik açıdan temanızı kullanan sitelerden link almanızı sağlayacaktır. Burada üstünde durmanız gereken nokta gelen linklerin değerine ve sayısına dikkat etmek olmalı. Zira bir anda gelen ve sitenize yapılan link çıkışı SEO performansınızı olumsuz etkileyebilir.

 

İçerikleriniz İçin Liste Oluşturmak ve Paylaşıma Sunmak (12+ Hafta, Sürekli) – Ortalama

Web sitenizde yayınladığınız içerikleri kategorilere göre listelediğiniz ve herkese açık bir şekilde paylaşabildiğiniz mecralar üzerinden link edinebilirsiniz. Örnek olarak kendi okuma listelerinizi oluşturabildiğiniz Feedly ve Flipboard’u gösterebiliriz. Oluşturduğunuz listeler arama motorlarına açık olduğu için eklediğiniz içerik sayfaları kolayca index alacaktır.

 

Multimedya/Doküman Paylaşımı (3-4 Hafta) – Ortalama

Hitap ettiğiniz kitleler için PDF, Powerpoint, Word, Excel gibi dökümanları paylaşarak ve bu dökümanları paylaşabileceğiniz otoriter sitelere ekleyerek link edinebilirsiniz.

Örnek;

 

Mobil Uygulama Paylaşımı (1-2 Hafta) – Ortalama

Eğer mobil bir uygulamanız varsa kolayca link edinebilirsiniz. Zira Google Play, iTunes gibi platformlar başta olmak üzere bu platformlardan içerik çeken ve  uygulamanızı eklediğiniz diğer büyük marketlerde web sitenize yer verebilir ve link edinebilirsiniz.

İPUCU: Mobil uygulama oluşturmak çok zorlu bir süreç farkındayız; ancak sitenizin RSS akışını kullanarak veya mobil uyumlu ise mobil görünümünden faydalanarak kolayca uygulama oluşturabileceğiniz servisler mevcut. Örnekler;

 

İlk yazımızın sonuna geldiğimizde sizlere özet olarak şunu belirtmek isterim. Bu yazı dizisindeki amacımız Jon Cooper ile aynı olmakla birlikte sağlıklı bir SEO çalışması için Link Building Kampanyalarının nasıl yapılması gerektiğini Türkiye’deki örneklerle ve varsayımlarla anlatmaktır.

Kısa süre içinde 2. Yazımızda sizlerle görüşmek üzere.

Bu bağlamda bizlere sormak istediğiniz herhangi bir konu olursa yorum yazarak bizlere ulaşabilir / sosyal medya hesaplarımızdan bizlere ulaşabilirsiniz.

 

———————————————————————- GÜNCELLEME 09-07-2015 ———————————————————————-

blog banner_lastlast-01

 

Yeniden merhabalar 🙂 Tahminlerimiz üzerine yaklaşık 40-50 bin kelimelik bir yazı dizisi ile devam ettiğimizi bir önceki yazımızda belirtmiştik. Tabii burada önemli olanın kelime sayısı değil, size aktardığımız cümlelerin netliği olduğunun da gayet tabii farkındayız. ( This is SEO )

Inbound Marketing’in vazgeçilmez ve literatüre girmiş sloganlarından olan ‘’Content is King!’’ ‘’İçerik Kraldır!’’ sözünü Netvent olarak sık sık dile getiriyoruz. Günde neredeyse milyarlarca içerik üretilen internet dünyasında ( Deep Web hariç ) özgün ve kaliteli içerik üretmenin zorluklarının ve maliyetinin farkındayız. Farkında olmayan kesime hitaben ise tekrardan ‘’İçerik Kraldır’’ diyoruz ve bugünkü yazımızda Kral içerikler üreterek nasıl ‘’Backlink’’ elde edebilirsiniz bunu derinlemesine örneklerle paylaşmak istiyoruz.

Bir önceki yazımızda bahsettik ama yine de hatırlatmakta fayda görüyorum. Bu yazı dizisindeki amacımız Jon Cooper ile aynı olmakla birlikte sağlıklı bir SEO çalışması için Link Building Kampanyalarının nasıl yapılması gerektiğini Türkiye’deki örneklerle ve varsayımlarla anlatmaktır.

 

#İÇERİK

 

Tasarım/Porffolyo Dizinleri 1-2 Hafta – Düşük

Siteniz için tasarladığınız logo, sayfa tasarımı gibi görselleri tasarım dizinlerine yükleyerek profil oluşturabilir ve link edinebilirsiniz. Burada sizlere vereceğimiz öneri ise logo / sayfa tasarımlarınızın birden çok versiyonunu yayınlayarak bu geri dönüşü artırabilir, ziyaretçilerinizden fikirler alabilirsiniz. Örnek;

  • *Behance
  • *Deviantart
  • *PortfolioBox
  • *CarbonMade
  • *LogoMix

 

Infografik Tasarlama/Gönderme 12+ Hafta – Sürekli    Ortalama

Günümüzde kullanıcının aradığı, istediği bilgiyi ulaştırdığı takdirde infografikler en etkili dijital pazarlama yöntemleri arasında gösteriliyor. Ortalama oturum süresini arttıran infografikler SEO açısından da site performansınıza katkı sağlıyor.

Sanal dünyada tasarım açısından pek fazla yeteneğiniz olmasa da ücretsiz olarak link edinmenizi de sağlayacak platformlar buluyor.

  • *Piktochart
  • *Easel.ly
  • *Infogr.am
  • *Venngage
  • *Visual.ly

CSS/HTML5 Dizinleri

Yazılım geliştiriciler için büyük kolaylık sağlayan bu dizinler ile birlikte kullanabileceğiniz kullanıcı profillerinde web sitenize yer vererek link edinebilirsiniz.

  • *Github
  • *Bitbucket

Blog Dizinleri 1-2 Hafta – Ortalama

Yurtdışında sayısı çok fazla olan blog dizinleri, Türkiye’de genellikle sadece link almak amaçlı kullanıldığı için çoğunlukla çöp olmuş durumda. Yine de ülkemiz için kullanabileceğiniz ve bloglarınızı ekleyebileceğiniz dizinler mevcut. Unutmayınız ki bu tarz portallarda amaç gerçekten bu portalların ziyaretçi kitlesine göre içerik üretmek olmalıdır. ( Inbound marketing ) Web sitenizde bulunan herhangi bir içeriği birebir olarak bu tarz portallarda paylaşmanız sizlere sadece basit bir backlink olarak yansıyacaktır. Ancak web sitenizdeki içeriği buradaki kitleye indirgediğiniz taktirde bu eylem basit bir backlink alımdan ziyade değerli bir alıma geçecektir. Bir önceki yazılarımızda da sizlere bahsettiğimiz gibi aldığınız linkler üzerinden web sitenize ziyaretçi çekmeyi amaç edinin. ( devamını okumak için tıkla bunlar için en basit örnektir ) Backlink aldığınız web sitenisinin kitlesine göre içerik yazarak orada bulunan içeriğinizin okunma sayısını artırın, yazınızın kalitesini artırarak ortalama oturum süresini artırın. İnsanlar bu yazıyı kimin yazdığını merak ederek sizlerin web sitenize illaki geleceklerdir. Backlink ile birlikte Marka fanatizminin farkına varın!

 

Örnek olarak;

  • *YazarKafe
  • *Bumerang
  • *Milliyet Blog (Google News Kayıtlı)
  • *Radikal Blog servislerini(Google News Kayıtlı) kullanabilirsiniz.

 

Referans Sayfaları 3-4 Hafta – Yüksek

Hizmet aldığınız firmalar ile ilgili yorum yazmak, onların referans sayfasında yer almak link edinmek için iyi bir yöntemdir. Hizmet aldığınız firmaları listeleyebilir, onlara ulaşabilir ve yorumunuzu eklemelerini isteyebilirsiniz. Türkiye’de bunun biraz abartıldığını düşünüyoruz, tek bir sayfadan logo veyahut resminiz ile birlikte güzel bir açıklama ile almanız yeterlidir.

 

Konuk Yazarlık 12+Hafta – Sürekli – Yüksek

Konuk yazarlık var olduğu ilk günden bu yana link edinmek hep önemli bir yere sahip olmuştur. Ancak son yıllarda konuk yazarlık kavramının yanlış kullanılması, sadece link almak amaçlı organizasyonlar yarardan ziyade büyük zararlara yol açmış ve pek çok site filtre cezası ile derinliklere doğru yol almıştır. Ancak kararında ve gerçekten olması gibi konuk yazarlık sistemini uygulayan blogların hem trafik artışını hem de konuk yazar olan kişinin link edinmesini sağlamaktadır. Blog Dizinleri bölümünde detaylı olarak bahsettiğimiz gibi ziyaretçi kitlesine hitaben içerik üretmeyi unutmayınız!

Ülkemizde konuk yazarlık sistemini iyi bir şekilde uygulayan bloglar mevcut. Sitenizin konusu ile ilgili küçük bir araştırmanın ardından ulaşabilirsiniz. Örnekler;

Söyleşi Yapmak – 12+ Hafta – Sürekli – Yüksek

Bu kısım her web sitesi için geçerli olamayabiliyor ne yazık ki. Ancak hitap ettiğiniz kitlede otoriter bir konuma geldiyseniz, size ulaşan kişilerle söyleşiler yaparak bu kitlenin sitelerinde/bloglarında size yer vermeleri link edinmenizi de sağlayacaktır. Hatta ve hatta söyleşi sırasında yapılan canlı bloglama, yapılan check-in’lerle birlikte hem link alımı yapmış olursunuz hem de itibar yönetiminize ek bir katkı sağlamış olursunuz.

İPUCU: Hitap ettiğiniz kitlenin gözünde otoriter bir konuma gelmek için, sektörünüzde faaliyet gösteren önemli kişilere ulaşabilir, ilk etapta söyleşileri siz yapabilir, sitenizde yayınlayabilir ve kitleleri sitenize çekebilirsiniz.

 

 

#LİNK EDİNME ÇALIŞMALARI (FAYDALI KAYNAKLAR SUNMAK)

Bu başlık altında aslında Inbound Pazarlamanın temelleri arasında yer alan bazı noktalara da değineceğiz. ‘’İyilik yap denize at’’ atasözünü ‘’iyilik yap webe at’’ olarak değiştirip, faydalı kaynakları paylaştıktan sonra sırtınızı geriye yaslamanızı önereceğiz. 🙂

                                 

White Paper’lar – 12+ Hafta – Sürekli – Ortalama

Öncelikle White Paper’ın tanımından başlayalım.

White Paper; kullanıcıyı aradığı bilgi konusunda ikna eden, otoriter ve derinlemesine bilgi veren; spesifik bir konuda problemi/çatışmayı çözümü ile birlikte sunan dökümanlara denilmektedir. Örnek vermek gerekirse, uzman olduğunuz bir alanda; sitenizde sunacağınız bir çalışma kağıdı, nokta atışlarını içeren ve adım adım uygulanarak başarı elde edilebilecek adımları paylaşmanız link edinmenize katkı sağlayacaktır. Örnk;

bitcoin backlink

 

Gelecek hafta içerik üreterek link edinme yolları ile ilgili daha fazla örnek paylaşacağız. Ayrıca farklı bir kategori ile karşınızda olacağız.

Kısa süre içinde 3. Yazımızda sizlerle görüşmek üzere.

Bu bağlamda bizlere sormak istediğiniz herhangi bir konu olursa yorum yazarak bizlere ulaşabilir / sosyal medya hesaplarımızdan bizlere ulaşabilirsiniz.

Sürç-i lisan ettiysek affola.

[hs_action id=”2688, 2686″]

No Comments

Yorum Yap