SocialBro Rehberi: Part 2

Merhabalar,

SocialBro’nun 2. part’ıyla karşınızdayım. İlk yazımda SocialBro hakkında genel bilgileri anlatmıştım. Bu yazımda ise SocialBro ile neler yapabileceğinizi anlatacağım.

İyi okumalar.

Giriş yaptıktan sonra açılan ekranın üst tarafında karşınıza resimdeki gibi bir bölüm gelecek. Peki nedir bunlar? Ne işe yarar? Hadi tek tek bakalım…

11)  HOME

‘’Home’’ bölümüne tıkladığınızda ana sayfaya yönlendirilirsiniz. Anasayfada;

  • Hesabınızla ilgili ‘’ Yükseltme’’ gibi işlemleri yapabilirsiniz.
  • Yeni bir hesap ekleyebilir ya da var olan hesabınızı kaldırabilirsiniz.
  • Üçüncü parti hesapları ekleyebilir veya kaldırabilirsiniz.

Bunun gibi birçok şey yapabilirsiniz. Ama fazla işe yaramadıkları için bu bölüm üzerinde fazla durmayacağım.

2) MY COMMUNITY

‘’ Benim Topluluğum’’ anlamına gelen bu bölümde; sizi takip eden ya da sizin takip ettiğiniz kişileri görebilirsiniz.  Listelenen kullanıcıların herhangi birine bakalım.

my community 1

Resimde gördüğünüz yukarı bakan ok; benim ‘’Katy Perry’’ i takip ettiğimi gösterir. Üstünde çizgi olan ve aşağı bakan ok ise Katy’nin beni geri takip etmediğini gösterir.

İlk yazımda sitenin kullanıcılara ‘’Kred Score’’ adı altında puanlar verdiğini belirtmiştim. Yeşil bir şekilde ‘’1000’’ yazan yer Katy’ nin 1000 üzerinden 1000 puan aldığını gösterir.  ‘’7’’ yazan yer ise Katy’nin 7. Level’de olduğunu gösterir. Ayrıca Katy’nin 74.1 Milyon takipçiye sahip olduğu ve 157 kişiyi takip ettiği de belirtilmiş. Başka bir örnek inceleyelim.

my community 2

Resimdeki aşağı bakan ok Zeynep’in beni takip ettiğini, yukarı bakan ve üzerinde çizgi olan ok ise benim Zeynep’i geri takip etmediğimi gösteriyor. Bu sefer Zeynep’in puanı ve level’i belirtilmemiş. Zeynep’in 1.6 Milyon takipçisi ve 74.7  Bin kişiyi takip ettiğini de görebilmekteyiz.

 

Bu kullanıcıların hepsini tek tek incelemek yerine kullanıcıları belirli kriterlere göre arayabilirsiniz.

mycom 3

 

  • ‘’Search’’ bölümünde; kullanıcıları ‘’ İsimlerine, biyografilerine ve bulundukları bölgeye’’ göre arayabilirsiniz.
  • ‘’Influence’’ bölümünde; bulmak istediğiniz kullanıcıların ne kadar büyük bir kitleye hitap ettiklerini belirleyerek arama yapabilirsiniz.
  • ‘’Followers’’ bölümünde; bulmak istediğiniz kullanıcıların ne kadar takipçisi olduğunu belirleyerek arama yapabilirsiniz.
  • ‘’ Following’’ bölümünde; bulmak istediğiniz kullanıcıların ne kadar kişiyi takip ettiklerini belirleyerek arama yapabilirsiniz.
  • ‘’List’’ bölümünde; bulmak istediğiniz kullanıcıları takip ettiği kişilerin ya da takipçilerinin sayısına göre listeleyebilirsiniz.
  • ‘’Followers/Following Ratio’’ bölümünde; bulmak istediğiniz kullanıcıların takipçilerinin ve takip ettiği kişilerin oranını belirleyerek arama yapabilirsiniz.
  • ‘’Account Age’’ bölümünde; bulmak istediğiniz kullanıcıların hesaplarının yaşlarını belirleyerek arama yapabilirsiniz. Örneğin; ‘’3 months’’ u seçerseniz Twitter hesabını 3 ay önce açan kullanıcıları görüntüleyebilirsiniz.
  • ‘’Tweets per Day’’ bölümünde; bulmak istediğiniz kullanıcıların günde kaç tweet attıklarını belirleyerek arama yapabilirsiniz.
  • Son olarak ‘’Time Since Last Tweet’’ bölümünde ise; bulmak istediğiniz kullanıcıların en son ne zaman tweet attıklarını belirleyerek arama yapabilirsiniz.

İstediğiniz filtrelemeleri yaptıktan sonra ‘’ Save Filter’’ butonuna basarsanız filtreleri kaydedersiniz. ‘’Reset’’ butonuna basarsanız filtreleriniz resetlenir.

 

 

 

Sayfanın en altında bulunan ‘’All Criteria’’ bölümünden kriterlerinizi seçebilir, ‘’ Follow Mode’’ bölümünden toplu takip/ geri takip yapabilir, ‘’Selected’’ bölümünden toplu seçim yapıp bütün kullanıcıları kara/ beyaz listeye alabilir ve bunun gibi birçok işlemi gerçekleştirebilirsiniz.

 

3)MONITORING

‘’Monitoring’’ bölümünü kullanarak demografik, içerik, profil ve tweet analizlerine detaylı bir şekilde ulaşabilirsiniz. Ama monitoring bölümünü kullanabilmek için bir defaya mahsus 150 $ ödemeniz gerekiyor.

4) REPORTS

Bu bölümde Twitter hesabınızdaki takip ettiğiniz ya da sizi takip eden kişilerin detaylı raporlarını görüntüleyebilir ve yeni raporlar yaratabilirsiniz.

5) ANALYTICS

Bu bölümde;

Community Insights’ı  kullanarak; Twitter’daki çevrenizle ilgili kullanışlı istatistiklere ulaşabilirsiniz.

-Tweet Analytics’i  kullanarak; paylaştığınız içeriklerin ve attığınız tweet’lerin analizlerine ulaşabilirsiniz.

-Real Time Analytics’i kullanarak; şu an Twitter’da kimlerin online olduğunu görüntüleyebilirsiniz.

– Account Comparison’ı kullanarak; SocialBro’ya bağladığınız 3 hesabın istatistiklerini karşılaştırabilirsiniz.

– Benchmark’ı kullanarak; hesabınızın büyüme istatistiklerine ulaşabilirsiniz.

-Followers Retention/Churn’ü kullanarak; şu ana kadar ne kadar takipçi kazandığınızı/kaybettiğinizi görüntüleyebilirsiniz.

Bunların dışında ‘’Analytics’’ bölümünde çok kullanışlı bir özellik var; ‘’ Best Time to Tweet’’ . Bu özelliği kullanarak en iyi etkileşimi almak için ne zaman tweet atmanız gerektiğini öğrenebilirsiniz.

6) ENGAGEMENT

Bu bölümde;

  • ‘’Direct Message Campaigns’’ i kullanarak; sizi takip eden kişilere otomatik direkt mesaj atabilirsiniz.
  • ‘’Mention Helper’’ ı kullanarak birden çok kullanıcıyı kolayca mention’layabilirsiniz.
  • ‘’Latest Interactions’’ u kullanarak hesabınızda yaptığınız etkileşimleri görüntüleyebilirsiniz.
  • Son olarak ‘’Rule Builder’’ ı kullanarak Twitter hesabınızda yaptığınız işleri (seni takip eden kişileri takip etme gibi) otomatize edebilirsiniz.

7) TARGET

Bu bölümde;

  • ‘’Twitter Account’’u kullanarak; ilk yazımda anlattığım senkronizasyon işleminden sonra gelen sayfada bulunan istatistikleri inceleyebilirsiniz.
  • ‘’Search Tweets Sample’’ ı kullanarak; belirlediğiniz herhangi bir konu ile ilgili tweet atan kişileri görüntüleyebilirsiniz.
  • ‘’Your Twitter Lists’’ i kullanarak; listelerinizdeki kişileri analiz edebilirsiniz.
  • ‘’Other Twitter Lists’’ i kullanarak; herhangi bir listedeki kullanıcıları analiz edebilirsiniz.
  • ‘’Text File’’ ı kullanarak; TXT dosyanızdaki kişileri içeri aktarabilirsiniz.
  • ‘’ Convert Emails Into Profiles’’ i kullanarak; mail kontaktlarınızın profillerini görüntüleyebilirsiniz.
  • ‘’Search Geolocated Tweets Sample’’ ı kullanarak; yakınınızda bulunan ve sizin işinizle ilgili tweet atan kişilere ulaşabilirsiniz. Örneğin; Ankara’da yaşıyorsunuz ve fastfood dükkanınız var. Bu özelliği kullanarak Ankara’da yaşayan ve fastfood ile ilgili tweet atan kişilere ulaşabilirsiniz.
  • ‘’Discover Retweeters’’ ı kullanarak herhangi bir tweeti retweet eden kullanıcılara ulaşabilirsiniz.

 

Target bölümünde bunların dışında çok önemli bir özellik daha var; ‘’Discover New Twitter Users’’. Bu özellik çok kullanışlı ve yararlı. O yüzden bu özelliği biraz daha detaylı anlatacağım.

 

Discover New Twitter Users

Bu özelliği kullanarak işinizi büyük ölçüde büyütebilirsiniz.

Örnek vererek açıklayayım.

Örneğin; Ankara’da yeni bir saç tasarım salonu açtınız. İşinizi çok iyi yapıyorsunuz ama müşteriniz yok. Çünkü kimse sizden haberdar değil. Reklam verecek bütçeniz de yok. SocialBro’nun bu özelliği sayesinde Ankara’da bulunan ve saç tasarım ile ilgilenen kişilere kolayca ulaşabilirsiniz.

 Peki Nasıl?

Öncelikle ‘’Target’’ bölümünde bulunan ‘’ Discover New Twitter Users’’ bölümüne giriyoruz.

discover

Karşınıza böyle bir sayfa gelecek. İlk bölüme ‘’ Saç Tasarım’’  ve ikinci bölüme ‘’ Ankara’’ yazın. Daha sonra ‘’Search’’ butonuna basın. Karşınıza ‘’Ankara’’da bulunan ve ‘’Saç Tasarımı’’ ile ilgilenen kişiler listelenecektir. Listelenen kişileri takip ederseniz o kişiler sizden haberdar olacaktır. Böylece işletmenizi, işletmenizle ilgisi olan kişilere duyurmuş olacaksınız.

 

 

  1. part’ın da sonuna geldik. SocialBro hakkında her şeyi anlattım. Umarım yazım size yardımcı olur. Herhangi bir sorunuz varsa yorum atarak sorabilirsiniz. İyi günler.

 

[hs_action id=”2687″]

No Comments

Yorum Yap