SocialBro’ya Başlarken: Part 1
- 6 Ağustos 2015
- Inbound Pazarlama Teknikleri, Pazarlama Tavsiyeleri, Sosyal Medya Pazarlaması
Merhabalar,
İnternet üzerinde ‘’SocialBro’’ hakkında yeterli Türkçe kaynak olmadığı için sizi bilgilendirmek amacıyla bu yazıyı yazmaya karar verdim. Biraz uzun bir yazı olacağı için birkaç part şeklinde yayınlayacağım bu yazının ilk bölümünde SocialBro hakkında genel bilgileri vereceğim. Umarım sizin için faydalı bir yazı olur. İyi okumalar 🙂
SOCIALBRO NEDİR VE NE İŞE YARAR?
SocialBro; Twitter hesabınızı daha aktif kullanmanıza olanak sağlayan bir sosyal medya aracıdır. Twitter sertifikasına sahiptir ve tamamen güvenlidir. Siteyi ücretsiz olarak deneyebilirsiniz fakat ücretsiz olan deneme sürümünde kısıtlamalar mevcut. İsterseniz aylık 13.95 dolar ödeyerek ‘’Basic’’, aylık 39 dolar ödeyerek ‘’Professional’’ ya da kullanacağınız özellikleri kendiniz belirleyerek ‘’Enterprise’’ üyelik satın alabilirsiniz. Aylık yetersiz kalır derseniz %8 kâr ederek yıllık üyelik de satın alabilirsiniz. Yine de denemeden para vermem derseniz ‘’Basic’’ ve ‘’Professional’’ hesapları 15 gün ücretsiz deneme hakkına sahipsiniz.
SocialBro’ yu kullanarak; Twitter hesaplarınızın istatistiklerini çıkarabilir, hesabınızın ve tweet’lerinizin ne kadar etkileşim aldığını görebilir, takipçilerinizin ne kadar aktif ya da pasif olduklarını görüntüleyebilirsiniz.SocialBro bunlar gibi birçok özelliğe sahip ve bu özelliklerin hepsini tek tek anlatacağım. Ama bu özelliklerden faydalanabilmeniz için ilk önce üye olmanız gerekiyor.
NASIL ÜYE OLUNUR?
Üye olmak çok basit. İlk önce socialbro.com’ a giriyoruz. Daha sonra ana sayfada bulunan ‘’TRY IT FREE NOW’’ bölümüne tıklıyoruz.
Karşınıza böyle bir sayfa gelecek. Bu bölümde kullanmak istediğiniz hesap türünü seçmeniz isteniyor. ‘’Monthly’’ ve ‘’Annual’’ bölümlerinden aylık ve yıllık hesap türlerini ve detaylarını görüntüleyebilirsiniz. SocialBro’yu kullanmaya daha yeni başlıyorsanız 15 gün deneme süresi olan ‘’Professional’’ hesap türünü seçmenizi öneriyorum.
Kullanmak istediğiniz hesap türünü seçtikten sonra karşınıza böyle bir sayfa gelecek;
‘’Email’’ bölümüne mail adresinizi yazmalısınız. Daha sonra ‘’password’’ bölümünden kendinize en az 5 karakter olan bir şifre belirleyin. ‘’I plan to use social bro for my’’ bölümünde ise 3 opsiyonla karşılaşacaksınız:
- Kişisel hesabınız için kullanacaksanız; ‘’ Personal Twitter Account’’,
- Şirketiniz için kullanacaksanız; ‘’ Company Twitter Account’’,
- Ajans müşterisi olarak kullanacaksanız; ‘’Agency Client Twitter Account’’
‘’Your Twitter Username’’ bölümüne Twitter kullanıcı adınızı ve alt tarafta bulunan kutucuklara da adınızı ve soyadınızı yazın. En son kutucuğa da isteğe bağlı olarak telefon numaranızı ekleyebilirsiniz. Bütün bölümleri doldurduktan sonra ‘’Start Analyzing Data Now’’ a tıklayın. Daha sonra hesabınızın yaratıldığına ait bir uyarı çıkacak. Uyarının altında bulunan ‘’Go to the Dashboard’’ yazısına tıkladıktan sonra giriş ekranına yönlendirileceksiniz. Giriş yaptıktan sonra kullanmak istediğiniz hesabı seçin ve ‘’Authorize’’ butonuna tıklayarak hesabın size ait olduğunu onaylayın. Ayrıca birden fazla hesap kullanabilirsiniz. Hesabınızı onayladıktan sonraSocialBro’ yu kullanmaya başlayabilirsiniz.
Hesabınız günlük olarak senkronize edilir ve giriş yaptığınızda karşınıza bunun gibi bir yazı çıkar. Senkronizasyon işlemi ortalama 5 dakika sürer. Ama bu süre hesaptan hesaba değişir. ‘’Email me when it’s done’’ a tıklarsanız senkronizasyon bittiğindeSocialBro size mail atar. Senkronizasyon işlemi bittikten sonra size gelen bildirime tıklayın. Daha sonra karşınıza hesabınızın istatistikleri çıkacak. Hadi onları tek tek inceleyelim.
Not: Vereceğim örnek resimlerdeki istatistikler, rakamlar vs. her hesapta farklıdır.
- Community Stats
Bu bölümde takip ettiğiniz kişilerin ve takipçilerinizin istatistiklerini görebilirsiniz.
- New Followers
Bu bölümde sizi takip eden yeni kişileri görebilirsiniz. Örneğin benim hesabıma 2 yeni takipçi gelmiş. Ayrıca ‘’2’’ (sizdeki bu rakam farklı olabilir) yazan yere tıklarsanız sizi takip eden kişilerin kimler olduklarını da görebilirsiniz.
- Recent Unfollows
Bu bölümde en son senkronizasyondan bu yana takipten çıkardığınız sizi takip etmeyen kişileri görebilirsiniz. Bu bölümde de diğerlerinde olduğu gibi ‘’2’’ (sizdeki bu rakam farklı olabilir) yazan yere tıklarsanız detayları görebilirsiniz.
4.‘’My Influencers’’ ve ‘’I Influence’’
‘’My influencers’’ bölümünde sizinle etkileşime geçenleri ve ‘’I Influence’’ bölümünde sizin etkileşime geçtiğiniz kişileri görebilirsiniz.
5.Countries
Bu bölümde takip ettiğiniz kişilerin ya da takipçilerinizin hangi ülkeden olduklarını görebilirsiniz.
- Languages
Languages bölümünü kullanarak takip ettiğiniz kişilerin ya da takipçilerinizin hangi dili kullandıklarını öğrenebilirsiniz.
- Gender
Gender bölümünü kullanarak takipçilerinizin ya da takip ettiğiniz kişilerin cinsiyetlerini öğrenebilirsiniz.
- Not Following You Back
Bu bölüm sizin takip ettiğiniz fakat sizi takip etmeyen kişileri gösterir.
- Low Follow Ratio Users You Follow
Takip ettiği kişi sayısı takipçilerinden fazla olan, takip ettiğiniz kişileri gösterir.
- Kred Score
Kred, sizin Twitter hesabınızı ne kadar etkili kullandığınızı ölçer ve size bir puan verir.
- Inactive People You Follow
Twitter’da son 3 ay içerisinde hiç tweet atmamış takip ettiğiniz kişileri gösterir.
- You Aren’t Following Back
Sizin takip etmediğiniz ama sizi takip eden kişileri gösterir.
- Famous People You Follow
Takip ettiğiniz ünlü kişileri gösterir.
- “Low Follow Ratio” Followers
Sizi takip eden ve takip ettiği kişi sayısı takipçilerinden fazla olan kişileri gösterir.
- Influential People You Follow
Sizin dışınızda birçok kişinin takip ettiği yani popüler olan kişilerdir.
- Inactive Followers
Sizi takip eden ve son 3 ay içerisinde hiç tweet atmamış pasif kullanıcıları gösterir.
16. Recently Followed
Son senkronizasyondan bu yana takip ettiğiniz kişileri gösterir.
- Famous Followers
Sizi takip eden ünlü kişileri gösterir.
- Newbie People You Are Following
Twitter hesabını son 3 ay içerisinde açan takip ettiğiniz kişileri gösterir.
- Influential Followers
Sizi takip eden ve takipçi sayısı takip ettiği kişi sayısından fazla olan (yani popüler olan) kişileri gösterir.
- Very Active People You Are Following
Takip ettiğiniz ve günde ortalama 50 tweet atan kişileri gösterir.
- Newbie Followers
Twitter hesabını son 3 ay içinde açmış olan takip ettiğiniz kişileri gösterir.
- Following Bio Tag Cloud
Takip ettiğiniz kişilerin en çok kullandığı etiketleri gösterir.
- Followers Bio Tag Cloud
Sizi takip eden kişilerin en çok kullandığı etiketleri gösterir.
Bu anlattıklarım,SocialBro’ yu kullanabilmeniz için bilmeniz gereken temel bilgilerdi. Site üzerinde ‘’Best time to Tweet’’ gibi daha birçok özellik mevcut. Fakat onları yazımın diğer part’ ında anlatacağım.
Değerli vaktinizi ayırdığınız için teşekkür ederim. Herhangi bir sorunuz varsa yorum yazarak iletebilirsiniz. Diğer part’ta görüşmek üzere 🙂
[hs_action id=”2687″]