Link Building’te Link Çeşitleri

link-building

Link İnşası konusundaki bir önceki yazımızda özellikle link inşasının temel kavramlarını ele almış  ve çeşitleri konusunda bilgilendirme yapmıştık. Bu yazımızda link inşası ile elde edilen link çeşitlerine göz  atıp bizlere fayda getirecek linklere odaklanmaya çalışacağız.  Bilindiği üzere SEO çalışmalarında kaliteli içerik yaratmak çok önemli hale geldi, kullanıcıya uygun  kalite içeriklerin yanında sağlanan backlinklerinde kaliteli olması gerekiyor. Özellikle Google’ın Penguen Güncellemesi sonrası spam linkler ve kalitesiz içeriklerden gelen linkler sizlerin arama motoru sonuçlarında daha iyi yerlere gelmenizde fayda sağlamamaya başladı. Artık link inşası stratejilerinizi de kaliteli link alabilecek şekilde güncellemeniz gerekli. Bu stratejilere daha sonraki yazılarımızda değineceğiz, fakat öncelikle link çeşitlerine ve hangi linklerin sizlere daha faydalı olduğuna göz atmalıyız.

 

1-Doğal olarak verilen editorial linkler: Bu linkler SEO çalışmaları açısından en değerli linklerdir. Özellikle bir blog sahibine bana link ver demekten çok daha faydalı olan bu link çeşidi, sizin yarattığınız içeriğin kaliteli olduğunu ve insanlar tarafından beğenildiğini ispat eder. Bu linkleri elde etmek çok kolay değil. İşin sırrı yine faydalı ve kaliteli içerik yaratmaktan geçiyor. İnsanlara önce size backlink vermeleri için bahane yaratmalısınız. Güzel bir içerik yarattıktan sonra bu içerik ile ilgili olabilecek blog yazarlarına, içerik üreticilerini bundan haberdar etmektir. Bu zaman alan bir süreç olmasına rağmen karşılığını çok güzel alabileceğiniz bir çalışmadır.

2-Outreach çalışmaları ile elde edilen linkler: Bu linkleri ilgili blog yazarlarına sorarak rica ederek içeriğinize link verdirtmek suretiyle elde ediyorsunuz. Bu çalışmanın da başarılı olması için güzel içeriklere ihtiyacınız olduğunun altını çizmek isterim. İçerik yayıncılarına genelde mail adresleri ve iletişim formları yöntemiyle ulaşır içeriğinizden haberdar eder ve kendi ilgili yazılarından link vermelerini isterseniz.

3-Otomatik olarak alınan editorial olmayan linkler: Bu linkler genelde site sahibinin bilgisi olmadan otomatik olarak yaratılır. Açıkçası geçmişte  bu yöntemle SEO çalışmalarında başarı elde edilse de günümüzde gerçekten değeri olmayan linklerdir. Çoğu zaman black-hat dediğimiz yöntemler için kullanılır, abartırsanız Google tarafından da sahtekarlık olarak görülebilmektedir. Bu tarz linkleri görebileceğiniz örnekler.

  • Editör onayı gerektirmeyen link eklenebilen yorum formları
  • Forum imzaları
  • Ziyaretçi defterleri
  • Link listeleme siteleri

Özellikle uzun vadeli kalıcı bir SEO çalışması yapmayı planlıyorsanız bu tarz linklerden uzak durmalı ve 1 ve 2 numaralı linklere odaklanmalı, zaman harcamalısınız.

Sizlere link çeşitlerini de tanıttıktan sonra bir daha ki yazımız link inşası kampanyaları üzerine olacak. Bundan sonraki süreçte linkleri nasıl ediniriz konusuna kafa yorup özellikle size faydalı olacak link edinme çalışmalarını ve  ip uçlarını paylaşacağız.

[hs_action id=”2688″]

No Comments

Yorum Yap